Ronde patatjes met spek
Categorie:
Geplaatst op:
Vrijdag, 31 maart, 2017 - 13:24
Het zijn vaak overvolle dagen waar je bij voorkeur drie à vier zaken tegelijkertijd doet en dan moet er nog iets lekkers op tafel komen: ronde patatjes met spek
Kom we gaan aan de slag!
Wat hebben we nodig voor 4 personen
2 bokalen met kleine patatjes, 15O gr gerookt spek, 4 eetlepels room
40 gr bakboter, 2 eierdooiers, bieslook, parmezaan, peper en zout
Hoe maken we het?
- De aardappeltjes zachtjes opwarmen in de microgolfoven.
- De eierdooiers loskloppen met de room, peper en zout.
- Schep ze door de warme aardappelen.
- Knip het gerookt spek in reepjes en bak het goudbruin en knapperig.
- Schep er de aardappeltjes bij en bak kort op een hevig vuur (de eierdooiers moeten lichtjes stollen).
- Afwerken met bieslook en geschaafde parmezaankrullen.
Facultatief:
- Je kan verse primeur aardappeltjes nemen en deze eerst krabben en koken (opgelet polsen!).
- Je kan ongeveer 700 gr. vastkokende aardappelen nemen, ze proper boenen, stomen en pellen.
- Je kan een sjalotje of ui bruineren.
- Een mengeling van paddestoelen bakken en op het einde toevoegen.
- Voorgesneden spekblokjes of baconreepjes gebruiken.
S M A K E L IJ K!