Ovenschotel
Categorie:
Geplaatst op:
Vrijdag, 28 april, 2017 - 16:13
Een eenvoudige ovenschotel is altijd lekker. Je kan op je eigen tempo alles op voorhand klaarmaken en dan hup… de oven in.
Geen stresstoestanden maar alles rustig plannen, zodat je zelf ook wat meer ontspannen bent.
Zeker een aanrader voor als je volk aan tafel krijgt!
Wat hebben we nodig
- 1 kg. aardappelen (bloemige bv. bintjes)
- ongeveer ½ liter kippenbouillon (blokje oplossen)
- 1 ajuin, 1 grote winterwortel
- 3 laurierblaadjes
Hoe doen we het?
- aardappelen schillen en wassen, in fijne schijfjes snijden en in een vuurvaste schotel schikken;
- bovenaan komen de fijngesneden ajuin, wortel en laurierblaadjes;
- de lauwe kippenbouillon over de aardappelen en de groenten gieten;
- in een voorverwarmde oven plaatsen, ongeveer 45 minuten op 170 graden;
- met de punt van een mes of met een breinaald altijd even nakijken of de aardappeltjes gaar zijn, de bouillon moet bijna volledig zijn opgenomen;
- nog eventjes laten nagaren (ongeveer 15 minuten) met een vel aluminiumfolie over de schotel. Het resterende vocht krijgt de kans om in de aardappeltjes te trekken zonder dat de bovenste laag te hard wordt.
Facultatief:
- je kan baconreepjes of spekblokjes tussen je aardappelen strooien;
- ajuin, erwtjes en paddenstoelen zijn ook een lekkere combinatie;
- voor een meer uitgesproken smaak, kan je ook vleesbouillon gebruiken
S M A K E L IJ K!