Kippenreepjes
Categorie:
Geplaatst op:
Vrijdag, 30 juni, 2017 - 20:42
Miet kijkt met nostalgie terug op de tijd dat er enkel met de feestdagen een lekkere kip op tafel kwam? Haar moeder bestelde de kippen altijd ruim op voorhand in het dorp. Wat een culinaire revolutie!
Met een simpel basisgerecht voor kip geraak je al heel ver!
Wat hebben we nodig
- 2 kipfilets
- 2 dikke plakjes bacon, in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
- 250 gr. paddenstoelen in plakjes
- 4 lente-uitjes, gesnipperd
- zout, peper
- 400 gr. spirelli
Hoe maken we het?
- Snij de kipfilet in reepjes en bak ze mooi bruin aan.
- Doe de bacon, knoflook en paddenstoelen erbij. Bak het geheel op een matig vuur, regelmatig roeren.
- De room en de helft van de lente uitjes toevoegen. Het vuur wat lager zetten en alles nog een 3-tal minuutjes laten pruttelen. Even checken of de kip gaar is.
- De spirelli gaar koken, goed laten uitlekken.
- Naar keuze, de kip en deegwaren apart serveren of de saus mengen met de kip.
- Afwerken met de rest van de lente uitjes
Facultatief:
- De bacon vervangen door filterdun ontbijtspek en apart erbij serveren.
- De kip vervangen door kalkoen.
- Naar smaak, peper en zout vervangen door kipkruiden, wat curry toevoegen, kurkuma...
- Een handvol diepvrieserwten beetgaar koken (ongeveer een 5 minuutjes) en onder de kip mengen.
- Wat denk je van wat paprika, ananas, puntpaprika, bospaddenstoelen... erbij?
- Lekker met een witloofsalade: witloof fijn snijden, mandarijntje pellen en in partjes verdelen, van de partjes het velletje verwijderen (met de punt van een ardappelmesje), in stukjes verdelen en mengen met het witloof, eventueel naar keuze een dressing toevoegen.
- De spirelli vervangen door gekooktepatatjes, frietjes, puree...
S M A K E L IJ K!