ABLYNX MAAKT HALFJAARRESULTATEN VOOR 2013 BEKEND

Operationele hoogtepunten - van 1 januari 2013 tot heden (we beperken ons tot het onderzoek i.v.m. met reumatoïde artritis - webmaster)

ABLYNX rapporteerde uitstekende Fase IIa resultaten voor het anti-IL-6R Nanobody, ALX-0061, in RA patiënten.

Licentiegesprekken voor dit product met een aantal geïnteresseerde farmaceutische bedrijven boeken vooruitgang.

In een reactie op de halfjaarresultaten van 2013, verklaarde Dr Edwin Moses, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx:

“We zijn tevreden met de vooruitgang die we maakten gedurende de eerste zes maanden van het jaar, zowel op operationeel als op financieel vlak. Het belangrijkste nieuws was de aankondiging van de uitstekende Fase IIa werkzaamheids- en veiligheidsresultaten voor ons anti-IL-6R Nanobody in patiënten met reumatoïde artritis. Gesprekken met een aantal geïnteresseerde farmaceutische bedrijven, met als doel een licentie te verstrekken voor dit Nanobody, evolueren gunstig.

Bron: www.ablynx.com/nl/news-press/

Lees: Ablynx presenteert nieuwe resultaten voor American College of Rheumatology

Wat zijn nanobodies? www.ablynx.com/nl/research-development/nanobody-technology/understanding-nanobodies/

****

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt op het onderzoek naar en de ontwikkeling van Nanobodies®, een nieuwe klasse van therapeutische proteïnen, op basis van fragmenten van enkel-domeinantilichamen, voor diverse ernstige menselijke ziekten, met inbegrip van ontstekingen, hematologie, oncologie en ademhalingsziekten. Vandaag heeft de Vennootschap bij benadering 25 projecten in de productportefeuille en zes Nanobodies zijn in klinische ontwikkeling. 

Ablynx heeft lopende onderzoeksovereenkomsten en belangrijke samenwerkingsakkoorden met verscheidene grote farmaceutische bedrijven, waaronder Boehringer Ingelheim, Merck Serono, Novartis, en Merck & Co. De Vennootschap heeft haar hoofdzetel in Gent, België. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ablynx.com.

Geplaatst: 2013-08-25